Cricket Olahraga India

Cricket Olahraga India

Cricket minangka Agama Olahraga ing India

Hot

Tuesday, January 2, 2018

Cricket minangka Agama Olahraga ing India

January 02, 2018 0

Cricket ing India rawuh banget kanggo kabeh wong kaya kasebut ing DNA. Evolusi Cricket ing India wis diwiwiti nalika jaman Inggris nalika Inggris nguwasani negara kasebut luwih saka rong abad. India sinau permainan saka para penguasa lan mengko nalika India entuk merdika, Cricket nggayuh wong-wong India lan mbaka sethithik dadi penggemar massive.

Dina iki, ora ana komando Olahraga liyane kayata tingkat perhatian, dagang lan semangat minangka Cricket. Iku wis dadi cara wong ngeculake raos lan ngatonake emosi sing tanpa mambu. Saestu, apik banget kanggo ndeleng carane siji game bisa ngikat kabeh bangsa lan mbesuk rasa nasionalisme.

Menang Piala Donya ing taun 1983 minangka acara penting ing sajarah India lan Cricket tegesé didhasarake ing pikirane wong India lan langit popularitas sing nyebar ing antarane pamirsa India. Kapil Dev, Gavaskar lan Amarnath dadi legenda urip kanthi ndadekake kabeh bangsa bangga. Wis suwe wong-wong India ditindhes lan didominasi dening kakuwasan ing donya lan menang iki menehi wayahe kamulyan lan prestasi sing langka.

Spark nyerang dening tim Kapil Dev nyebarake kaya geni liar lan rauh ana bakat cricketing ing saindhenging negara. India padha diberkahi yen God of Cricketing saka negara iki Master Blaster Sachin Tendulkar wis nggawe kontribusi fenomenal kanggo game lan nggawe kabeh donya kanggo ngormati lan ngujo bakat India lan kaliber kanggo game.

Tendulkar wis nggawe tonggak-tonggak wiwit taun kepungkur ing 19 Cricket. Dina iki, dheweke dadi pemilik bangga ing sebagian besar cathetan batting kalebu nomer paling dhuwur ing abad lan mlaku ing versi Test lan One day game.

Wektu iki, Cricket India wis digandhengake karo perdagangan lan entuk komersialisasi. Cricket wis dadi olahraga sing paling mbayar ing negara ngendi pemain Cricket entuk tawaran karo selebriti Bollywood.

Ora mung dhuwit, game iki nyebabake popularitas lan jeneng kaya Sachin, Ganguly, Dhoni etc banget umum ing saben omah. Diskusi babagan Cricket minangka hobi favorit kanggo wong ing India lan saben wong liya duwe saran pakar dhewe.

Sakabèhé, game iki bisa narik kawigaten indhustri India lan ngembangaké tingkat sing nemen banget ing antarané pamirsa. Punika ing pangertosan sejati, agama Olahraga India.
Read More